Onze partners

KWF

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. De gevolgen zijn vaak overweldigend. Als je het zelf hebt. Maar ook als je iemand kent met de ziekte. Voor al die miljoenen mensen maakt KWF al ruim 71 jaar het verschil.

KWF zet zich in voor initiatieven die mensen verder helpen. Dat betekent niet alleen kanker bestrijden, maar KWF maakt zich ook hard voor een beter leven met de ziekte. Of je nu kanker wilt voorkomen, net de diagnose hebt gehad, midden in de behandeling zit, of je afvraagt hoe het verder gaat. KWF zorgt voor initiatieven die mensen ondersteunen, zoals Centra voor leven met en na kanker en het platform kanker.nl. KWF werkt ook aan ‘leven veranderend onderzoek’ waar patiënten snel wat aan hebben. Dat doen ze gelukkig samen met duizenden anderen die zich inzetten voor het goede doel dat ons allemaal aangaat.

IPSO

Wij zijn een IPSO centrum. Dat betekent dat ons Centrum voor leven met en na kanker is aangesloten bij brancheorganisatie IPSO. 

• IPSO staat voor Instellingen Psychosociale Oncologie.
• Verdeeld over Nederland zijn er op 81 locaties Centra voor leven met en na kanker.
• Er werken ruim 4500 bevlogen vrijwilligers in de IPSO centra.
Via IPSO krijgt ons centrum:
• toegang tot diverse trainings-en scholingsprogramma’s;
• toegang tot de IPSO Academie;
• AVG-proof registratie van al onze relaties in de IPSO.community;
• belangenbehartiging;
• versterking van samenwerking tussen de Centra voor leven met en na kanker;
• deelname aan het Kwaliteitsprogramma.

Team Doelbewust

Stichting Team Doelbewust vindt haar oorsprong als Roparunteam en is voortgekomen uit een vrienden- en familieclub uit Roosendaal die, toen enkelen van hen direct geconfronteerd werden met kanker, in actie wilden komen. Team Doelbewust vindt een goede kwaliteit van palliatieve zorg voor kankerpatiënten erg belangrijk. Om sponsorgeld op te halen voor de Roparun organiseren ze onder andere de CycleSensation. Een groot 12- uurs indoor-fietsfestijn in Roosendaal. Dit unieke evenement is het grootste indoor cycling event van West-Brabant en heeft inmiddels een belangrijke plaats verworven op de Roosendaalse evenementenkalender. 

Naast de (palliatieve) zorg voor kankerpatiënten willen ze ook erg graag bijdragen aan genezing en het vinden van oplossingen voor mensen met kanker. Daarom zijn ze in 2012 in samenwerking met wielervereniging de Kaaimannen en KWF Roosendaal een nieuw avontuur begonnen; ColSensation. Deelnemers aan ColSensation beklimmen elk jaar in september de Mont Ventoux, fietsend, wandelend of hardlopend, om hiermee zoveel mogelijk donatiegelden bij elkaar te brengen voor KWF en regionale kanker gerelateerde doelen.

In het kader van haar 5-jarig bestaan heeft Team Doelbewust op 28 en 29 juni 2014 de SamenLoop voor Hoop Roosendaal georganiseerd. Het evenement vond plaats in de tuin van het oude klooster der Franciscanessen van Roosendaal, Mariadal. De opbrengst van dit evenement (ruim 90.000 euro) ging naar KWF en Inloophuis De Rose-Linde!

Buiten het doneren van geld aan instellingen die zich inzetten tegen de ziekte kanker wil Team Doelbewust zich ook manifesteren in de directe omgeving. Laten zien aan iedereen waar zij voor staan. Zo is er een structurele ondersteuning (in ieder geval voor een periode van 3 jaar) voor ons centrum De Rose-Linde! 

“Team Doelbewust is niet in woorden te vatten, Team Doelbewust is een ervaring, een gevoel. Team Doelbewust staat voor “Samen Sterk Tegen Kanker” oftewel vriendschap, lol en levenslust, solidariteit naar elkaar en naar mensen die getroffen zijn door kanker, niet somber en gelaten maar met de instelling: “Kom maar op, hier zijn we en we doen wat!”

Bravis

Jaarlijks ziet het Bravis ziekenhuis 2500 nieuwe patiënten met kanker. Maar het aantal mensen dat leeft met of na kanker en hun naasten is natuurlijke vele malen groter.
De samenwerking tussen het Bravis ziekenhuis en de Rose-Linde is gericht op het compleet maken van het zorgaanbod voor patiënten met kanker, zowel tijdens de behandeling als in de periode daarna. De formele en de informele zorg vullen op deze manier elkaar aan, zodat de patiënt en zijn naaste(n) optimaal worden ondersteund. Een goede samenwerking met het Bravis ziekenhuis is derhalve van groot belang. (Ex)patiënten zijn gebaat bij sociale, emotionele en praktische steun van lotgenoten en persoonlijke aandacht van de getrainde vrijwilligers van de Rose-Linde.

In januari 2018 is de samenwerking met het Bravis ziekenhuis geformaliseerd en zijn de ambities verwoord in een notitie: Complementerende Oncologische Zorg. Het aanbod aan formele en informele zorg is op basis van 12 leefgebieden in kaart gebracht en op elkaar afgestemd. Voor zowel het ziekenhuis als de Rose-Linde is het duidelijk hoe ze elkaar kunnen aanvullen en wie in welke situatie aan zet is. De Rose-Linde wil de komende jaren de doelen in deze samenwerking verder gaan realiseren. 

De samenwerking wordt tevens bevorderd doordat een lid van het MT van het oncologie Centrum lid is van het bestuur van de Rose-Linde. Een deel van de gasten vindt de weg naar de Rose-Linde via het Oncologie Centrum van het Bravis ziekenhuis.

Gemeente Roosendaal

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot De Rose-Linde.

Activiteiten

de Rose-Linde organiseert regelmatig activeiten. Lees er hier alles over.

Vrienden & donaties

Als zelfstandige organisatie zijn wij volledig aangewezen op giften, legaten en donaties.