Creativiteit

De Rose-linde

Samen creatief bezig zijn

Samen creatief bezig zijn, is waardevol tijdverdrijf, goed voor de mentale gezondheid en verbetert je concentratie. Lotgenotencontact in ongedwongen en ontspannen sfeer, elkaar ontmoeten.

Keramieken

Onder leiding van Nathalie Buijs vindt iedere derde donderdagmiddag van de maand, van 13.30 tot 16.00 uur, het keramieken plaats. Je hoeft niet ervaren te zijn in het keramieken om mee te doen. Nathalie neemt je mee in het proces en begeleidt je. Het product is doorgaans na twee à drie workshops klaar. Uiteindelijk neem je een prachtig kunstwerk mee naar huis.

Er is een eigen bijdrage van € 5,- per persoon per keer.

Bakken met Manuela

Manuela van der Heijden deed in 2016 mee met Heel Holland Bakt. Haar passie voor het bakken deelt ze iedere eerste maandagochtend van de maand met onze gasten. Ze verwelkomt ze in haar Baklokaal (Boerkensleen 16 te Roosendaal) en deelt haar recepten met onze gasten. De lekkere koekjes/gebakjes worden meegenomen naar huis. Laat deze kans niet liggen en bak met haar mee. Van deze meesterbakster kun je wat leren. 

Tijd: van 09.15 tot ongeveer 11.30 uur. Er is een eigen bijdrage van € 7,50,- per persoon per keer.

Bloemschikken

Op iedere tweede dinsdag en laatste woensdag van de maand, van 14.00 tot ongeveer 15.30 uur, gaan Nelly Vermunt en Riet Luijsterburg met onze gasten bloemschikken. Het prachtige stuk neem je mee naar huis, zodat je de rest van de week kunt nagenieten.


Er is een eigen bijdrage van € 7,50 per persoon per keer.

Handwerken

Op iedere maandagmiddag neemt Marie-José Schepers onze gasten onder haar hoede en wordt er samen gehandwerkt, in een ongedwongen sfeer. Het belangrijkste ingrediënt van de maandagmiddagen is: gezelligheid! Neem je haakwerk/breinaalden mee en doe gezellig mee. Aanmelden vooraf is niet nodig. Er zijn geen kosten verboden aan deze activiteit.

Schilderen

Het motto van onze kunstenares Marijke Ardon is: niets moet, alles mag. Door te schilderen kunnen onze gasten hun creativiteit de vrije loop laten en hun gevoelens en emoties uiten. Schilderen is goed voor de mentale gezondheid en vermindert stress. Ook bij het schilderen hoef je geen ervaring te hebben. Marijke begeleidt je en uiteindelijk heb je een eigen prachtig kunstwerk.
Het schilderen vindt plaats op iedere eerste en tweede donderdag van de maand en iedere derde en vierde dinsdag van de maand.


Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

Openingstijden

Dag

Ochtend

Middag

Maandag

Gesloten

13.00 – 16.30 uur

Dinsdag

9.00 – 12.00 uur

13.00 – 16.30 uur

Woensdag

Gesloten

Gesloten

Donderdag

9.00 – 12.00 uur

13.00 – 16.30 uur

Vrijdag

9.00 – 12.00 uur

Gesloten

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot De Rose-Linde.

Activiteiten

de Rose-Linde organiseert regelmatig activeiten. Lees er hier alles over.

Vrienden & donaties

Als zelfstandige organisatie zijn wij volledig aangewezen op giften, legaten en donaties.

Activiteiten overzicht

(Nieuwe) activiteiten

de Rose-Linde zal in samenwerking met onder andere het Bravis ziekenhuis een aantal nieuwe activiteiten aanbieden en een aantal activiteiten van ‘voor de coronatijd’ hervatten

Lees verder »