Tussen Kerst en Nieuwjaar is de Rose-Linde, of de feestdagen na, gewoon geopend.

Opgeven via info@deroselinde.nl. Verder kunt u ons volgen op Facebook.

Ingekomen post:
Graag wil ik uw aandacht vragen voor de Bestralingskalender.

Op 26 mei jl. heb ik het eerste exemplaar van de door mij bedachte en ontworpen Bestralingskalender overhandigt aan mijn mammacareverpleegkundige van het Antonius Ziekenhuis in Utrecht.

Ik heb de Bestralingskalender ontworpen, omdat ik zelf heel veel moed en kracht putte uit de ‘bestralingskalender’ die ik zelf op een vel papier had gemaakt met daarop de cijfers 1 t/m 33, het aantal van mijn bestralingen. Elke dag als ik uit het ziekenhuis thuis kwam, liep ik direct naar de keuken waar deze ‘kalender’ op de keukenkast hing en streepte ik d.m.v. een krul weer een dag c.q. bestraling weg.

Het idee van de bestralingskalender had ik al heel lang in mijn hoofd, maar ik had er niet genoeg energie voor om dit idee uit te werken tot iets tastbaars. Vier jaar na mijn 1e bestraling is het dan zover, de Bestralingskalender is een feit!
Op dit moment richt ik me met deze kalender op vrouwen met borstkanker. In de toekomst wil ik dit zeker gaan uitbreiden naar andere doelgroepen.

Mijn wens is dat ik door middel van deze kalender mensen, die geconfronteerd worden met kanker en de daaropvolgende bestralingen, moed kan geven. Dat men door het wegstrepen van elke bestralingsdag op de kalender kan aftellen, een doel heeft … een focuspunt.

Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het Helen Dowling Instituut in Bilthoven.

Meer informatie over de Bestralingskalender kunt u vinden op www.bestralingskalender.nl

Alvast heel erg bedankt voor uw medewerking.

Met een hartelijke groet,
Lucie van der Veer”